Bergeijk via wervelend eerste half uur naar de slachtbank

Met een zeer gemakkelijke en ruime 2-6 overwinning in en tegen Bergeijk hebben de elf van Post het dit seizoen rondwarende spook tegen de uitoverwinning een flinke mokerslag gegeven. Tot afgelopen zondag werd uit alleen net met 0-1 van Hapert gewonnen, terwijl het bij PSV en Wilhelmina Boys twee keer 2-2 werd. Vijf schamele puntjes leverde dat nog maar op. Bergeijk leek op voorhand een te kloppen ploeg waartegen het dus wel weer eens mogelijk moest zijn om “in den vreemde” de volle drie punten op te gaan halen. En dat lukte. Op zeer eenvoudige wijze zelfs. Bergeijk lag onze jongens zeker in het begin geen strobreed in de weg en na 25 minuten stond het al 0-4. De naar De Bergerheide gereisde supporters konden dan ook smullen van een zeer vermakelijke wedstrijd.

Op deze koude zondag kreeg het gure windje in het mooi in de bossen gelegen sportpark gelukkig niet veel kans. Bovendien was het spel van de geelzwarten deze middag wel zeer hartverwarmend. Vanaf de 1e minuut namen we het heft in handen en lieten we op de strakke kunstgras mat goed positiespel zien. De Bergeijkenaren hadden geen schijn van kans. Het overwicht was zeer groot en in de 7e minuut was het dan ook al raak voor onze topscoorder Dirk de Koning. Waar zijn rendement nog wel eens wat achterblijft nam hij de voor hem zo ongeveer 1e bal, een voorzet van Nick Wouters, net iets voorbij de linkerpaal vol op de pantoffel en schoot onhoudbaar voor keeper Mats Burgmans binnen in de lange hoek. Onze jongens bleven er daarna de druk goed ophouden. De hoofden van het publiek hoefden nauwelijks te draaien, want Bergeijk kon nauwelijks van eigen helft af komen. In de 18e minuut werd de Bergeijkse verdediging weer eens flink onder druk gezet. Een terugspeelbal op de keeper werd slecht weggewerkt en opgevangen door Wout Vosters. Die zag opnieuw Dirk de Koning vrij staan die onherroepelijk de 0-2 op het bord zette.

Langs de lijn begonnen sommigen geelblauwaanhangers al wat te morren. Maar de gifbeker was nog lang niet leeg. Drie minuten na de 0-2 knalde Steef Vosters van dichtbij de 0-3 rechtsonderin tegen de touwen. De assist was opnieuw voor Wout Vosters die hem planklaar voor Steef klaarlegde. Weer vier minuten later waanden we ons even op het strand van de Copacabana. Of in het Nou Camp van Barcelona. Met een schitterende tikkie-takkie-aanval werd de Bergeijkverdediging helemaal zoekgespeeld binnen de 16 meter. Betrokken spelers hierbij waren in elk geval Mathijs Bel, Dirk de Koning en opnieuw Wout Vosters. Het laatste zetje gaf Davy Verbaant die netjes afwerkte waarmee de 0-4 een feit was.

Tja, en dan is het eigenlijk al wel gespeeld. Er was deze middag echt geen kruid gewassen tegen de aanvalsdriften van Reusel Sport die met deze machtige pot ook flink wat zelfvertrouwen konden tanken. Maar er moesten nog 65 minuten gevoetbald worden. Bergeijktrainer Sven Verstappen moest wel ingrijpen. In de 31e minuut al volgende een dubbele wissel. Stijn Cuypers en Bram Bax moesten het veld verlaten. Jop Lavrijssen en Bastian Rondeel kwamen in hun plaats. Twee minuten na die wissel kon Bergeijk zelf tot een aanval komen. Op een mooie dieptepass reageerde onze keeper Brent van der Heijden echter alert. Uit die kluts tussen hem en de Bergeijkaanvaller kwam de bal terecht aan de rechterkant. Een goede pass terug naar binnen op een vrij voor het nog lege doel staande aanvaller kon echter door Melle Huijbregts tot corner worden verwerkt. Eindelijk was daar dan toch een lichtpuntje voor Bergeijk en haar supporters. In de 36e minuut opnieuw een aanvalletje van Bergeijk. Jens Cuypers kon daarbij inkoppen vanaf de 16 meter lijn. Te ver weg en daardoor ongevaarlijk.

Reusel had duidelijk gas teruggenomen sinds de 0-4. Het verschil tussen beide teams bleef echter groot, ondanks die paar speldeprikjes van de Bergeijkenaren. Zo leken we op de rust af te stevenen. In de 47e minuut echter kreeg Bergeijk een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Bijna tegen de zijlijn en een meter of 20 vanaf de achterlijn. Gijs Jansen ging er eens goed voor staan, nam een goede aanloop en krulde de bal rechtstreeks in de verre kruising achter Brent. Die had hem toch al van heel ver aan zien komen. Een soort van blunder van de keeper mogen we die goal dan ook wel noemen. Met 1-4 was er uiteraard nog niets aan de hand en zo gingen we naar de thee.

In de rust liet Jorg Dickens zich met een lichte blessure vervangen door Hein Biemans. En dan is het in het begin opletten natuurlijk, want als dan ook de 2-4 snel zou vallen, dan kunnen er gekke dingen gebeuren in de hoofdjes. Het begin van die tweede helft verliep niet vlekkeloos. Na drie minuten verstapte aanvoerde Steef Vosters zich vlak bij de middenlijn. En ook hij verliet daarop het veld. Bas Oomen kwam hem vervangen. Een minuut ná die wissel mocht opnieuw Gijs Jansen een vrije trap nemen. Deze keer ging die echter ver over. En toen vonden onze jongens het al wel weer even genoeg. In de 53e minuut kregen we een corner vanaf links. Die worden normaliter strak genomen door Mathijs Bel. Ook nu weer en het was Nick Wouters die bij de eerste paal de lucht in klom en de bal met zijn hoofd schampte en de 1-5 op het scorebord zette. Een mooi doelpunt, wat het sprankje hoop dat Bergeijk mogelijk nog had volledig deed vervagen. Man of the match Wout Vosters, in zeer goede doen de laatste tijd en vooral ook deze middag nam daarna het slotakkoord voor eigen rekening. Met een fraaie solo speelde hij zichzelf vrij op de 16 meter lijn waar hij met zijn gouden linker de bal onberispelijk onder in de rechterhoek plantte.

Na de 1-6 was het echt klaar. Bergeijk bleef het wel proberen terwijl onze helden de teugels wat lieten vieren. Hierdoor ging het spel wel wat meer op en neer waardoor het thuispubliek toch nog enkele leuke dingen kon zien. Zo liet Bergeijk in de 67e minuut nog een mooie aanval zien waarbij Ward Cox een goed 1-2 opzette met Gijs Jansen. Brent stond echter weer op zijn post op het schot dat daaruit volgde. In de 69e minuut had Dirk zijn derde kunnen maken. Hij ontving de bal op een presenteerblaadje van Nick Wouters die op zijn beurt via een pass over de hele door Wout werd bediend. Een minuutje later kon Ward Cox aan de andere kant al weer een schot afleveren dat opnieuw door Brent gestopt werd. Nog een minuutje later weer een Bergeijk-aanval. Een voorzet van rechts werd daarbij ongelukkig door Melle Huijbregts in het eigen doel geschoten wat de eindstand van 2-6 betekende. Enkele minuten later verliet Melle, ook een beetje geblesseerd, het veld en kreeg Matt van Gompel nog een kwartier speeltijd. Hij kreeg in de 85e minuut nog een goede kopkans, maar die inzet werd door de Bergeijk-goalie goed gered. In de 87e minuut mocht hij het nog eens met het hoofd proberen, maar kopte naast. Nico Opstraat had een makkelijke middag als goed leidende scheidsrechter. Blessuretijd bijtellen had geen enkele zin meer dus na precies 90 minuten blies hij voor het einde.

Gestel en die van hier neffe speelden zondag beiden gelijk. Het gat is daardoor weer wat kleiner geworden. Als we komende zondag dat uitoverwinningsspook nogmaals kunnen bedwingen in Eindhoven tegen DBS, dan kan op 12 maart thuis in dé derby van De Kempen de tweede periode gehaald worden. En dan wordt dat gat een gaatje. Als het voetbalspel van onze jongens het niveau blijft houden van de laatste weken dan kan deze voorspelling, of droom als je het zo wilt noemen, zomaar eens waarheid worden. Maar ja, het blijft voetbal en een “ongeluk” zit in een klein hoekje. Dus laten we ook na deze zeer goede wedstrijd vooral gewoon nog met de beide beentjes op de grond blijven staan en de uitdagingen stuk voor stuk aan gaan. Die tegenwoordigheid van geest zal onze ervaren trainer zeker ook hebben en dat zal hij ook zeker op de jongens overbrengen. We zien u in elk geval graag weer langs de lijn komende zondag voor de eerstvolgende horde: DBS. Tot dan!

Ander nieuws