Aftrapmodule jeugd vanuit de KNVB bezocht door 30 jeugdtrainers

Een goede start voor iedere trainer
Afgelopen maandag 25 september vond in de kantine een aftrapmodule plaats voor de (beginnende) voetbalcoach / trainer. Deze werd verzorgd vanuit de KNVB. Als jeugdtrainer ben je voor alle spelers van het team het gezicht van het elftal. Je draagt enorm bij aan een voetbalomgeving die kinderen als fijn ervaren en waarin zij, met plezier, beter kunnen leren voetballen en hun sociale contacten kunnen onderhouden en uitbreiden.

Tijdens deze avond werd er vooral aandacht gegeven aan de volgende aspecten van het trainer zijn:

  1. Spelers stimuleren en individuele aandacht geven
  2. Structuur geven aan je werkwijze
  3. Regie overdragen aan je spelers (verantwoordelijkheid geven)
  4. De voordelen die de Rinus app, jouw online assistent-trainer, je kan bieden


Na een kort begin over het pedagogische gedeelte van voetbaltrainer zijn, werd er snel overgegaan naar het praktijkgedeelte. Eerst werd er kort een wedstrijdje gespeeld, daarna een training gegeven. Dit door onze eigen jeugdtrainers, die we daarvoor hartelijk danken! De aanwezigen observeerden de coach/trainer bij de wedstrijd en de training op de 4 bovenstaande aspecten. Na het praktisch gedeelte zijn we teruggegaan naar de kantine, waar een waardevolle nabespreking plaatsvond. Verschillende do’s en don’ts kwamen aan bod en de voordelen van de Rinus app zijn besproken.

De avond werd met bijna 30 aanwezige jeugdtrainers drukbezocht en was daarom zeer geslaagd. In overleg met de betrokken voetbaltrainers, willen we hier graag een passend vervolg aan gaan geven waarbij het (voetbal)plezier van onze jeugdleden centraal staat!

TC jeugd

Ander nieuws