Acht zorgt voor eerste en terechte verliespartij

Afgelopen zondag zorgde een goed spelend Acht voor de eerste en – eerlijk is eerlijk – onverwachte maar terechte verliespartij van onze jongens in dit nieuwe seizoen. Na het laatste fluitsignaal prijkte er een verdiende 2-1 eindstand op het scorebord bij de rood-zwarten aan de Amstelstraat. Die zijn daarmee de enige ploeg met de volle winst en gaan dus aan kop in 3D. Dat zullen ze in Acht vooraf niet gedacht hebben. Was het onderschatting? Een “bad day”? Het gemis van aanvoerder Steef Vosters? Stof tot nadenken en om over na te praten. Marc Post kennende zal hij dat binnenskamers ook wel doen. Aan de andere kant en om het in “Tour de France”-stijl te zeggen: Parijs is nog ver. Bovendien zal er weer hard getraind moeten worden, want zondag aanstaande wacht DBS dat fors uithaalde tegen Dommelen en daarmee het nodige vertrouwen tankte. En dat is dan alleen nog maar de opmaat naar de eerste clash op 16 oktober in en tegen “aartsrivaal” Bladella.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen PSV was ons team op twee plaatsen gewijzigd. Achterin nam de weer volledig fitte Melle Huijbregts de plaats in van de geblesseerde Steef Vosters. Jorg Dickens nam de plaats van Job Dickens over die op de bank begon. Daardoor kon de linksbuiten-positie ingenomen worden door de vorige week nog als reserve startende Davy Verbaant. De trouwe supportersschare zag vervolgens een goed startend Reusel Sport met in de eerste minuten al enkele mooie kansen. Tuur de Laat ging in de 4e minuut maar net onder een goed ingeschoten vrije trap door bij de 2e paal. Een corner in de 11e minuut leverde niets op, maar een gevaarlijk schot van Dirk de Koning in de 12e minuut vanaf de 16e werd goed gestopt door keeper Rick Saes, overgekomen van Wilhelmina Boys. De tegenaanval was het eerste wapenfeit van Acht deze middag. En die zorgde direct voor wat ophef. Van veraf bekeken leek een Acht-speler binnen de 16 onderuit te worden gehaald. De hele Leeuwenkuil veerde op met voorop trainer Tim de Wert die even een paar minder vriendelijke woorden voor scheidsrechter André de Vaan over had. Die was daar niet van gediend en sprak de coach even vermanend toe.

Daarna bleven onze jongens aandringen. In de 21e minuut resulteerde dat in een mooie aanval over rechts. Die eindigde met een pass van Mathijs Bel, gevolgd door een inzet van Wout in “de kluts” waarna de bal voor de voeten van Dirk de Koning belandde die hem keihard tegen de rechter paal knalde. Maar liefst 7 corners volgden in de daarop volgende bijna 20 minuten. En bij de 7e was het eindelijk raak. Nick Wouters kopte bij een corner van rechts de bal mooi naar beneden in met een stuit in de lange hoek: 0-1. Tussen dat aanvalsgeweld van onze jongens door zagen we Acht ook nog twee keer gevaarlijk worden. De eerste keer in minuut 27 vanaf de linkerkant. Nadat Melle op het middenveld de bal knullig verspeelde, kon Rob van der Plaat opstomen. Zijn voorzet kwam terecht bij Sjaak Egmond die goed inschoot, maar de bal door een verdediger geblokt zag. In de 35e minuut was het Yannick Vunge die ook over links op kwam. Bij de tweede paal stond de mee opgekomen Paul Holthuizen helemaal vrij om de 1-0 binnen te schieten. Zijn balbehandeling duurde echter te lang wat Davy Verbaant in staat stelde om de bal tot corner te verwerken. Even later viel dus de 0-1 in ons voordeel. Tot zover was er nog niet zoveel aan de hand dus. Dat werd anders toen net voor rust de gelijkmaker viel. Een aanval van Acht eindigde met een mooi schot dat goed gestopt werd door Brent van der Heijden. De bal werd daarna verder verwerkt door onze verdedigers die hem min of meer per ongeluk tegen een Reusel Sport-hand aan schoten. Regels zijn regels dus een penalty was het logische gevolg. En dat was een cadeautje dat Rob van der Plaat maar wat graag uitpakte. Feilloos schoot hij raak in de linker hoek. Een domper voor onze jongens zo net voor rust.

In de rust maakte Hein Biemans plaats voor Job Dickens. Heel even leken we de draad weer op te pakken, maar dat was toch maar schijn. Waar de balans in de eerste helft nog wel in ons voordeel uitviel, werd de tweede helft duidelijk helemaal voor Acht. In aantallen kansen en mogelijkheden uitgedrukt was de score in die tweede helft een duidelijke 11-4 overwinning voor Acht. Van die 11 kansen maakte na een uur spelen in de 60e minuut Yannick Vunge de – naar wat achteraf zou blijken – winnende. Een fraaie en vliegensvlugge uitval over links leidde tot een strakke voorzet. Sjaak Egmond stapte over de bal waarna Yannick Vunge helemaal vrij de 2-1 kon maken. Voordat die goal werd gemaakt zag Brent de Acht-mannen al drie keer voor zich opduiken. Daar tegenover kreeg alleen Davy in de 54e minuut een kansje wat hij jammerlijk verprutste. De 2-1 was ook meteen de nekslag voor onze jongens. Kort daarna werd het bijna 3-1. Gelukkig kon Melle Huijbregts met een goede sliding dit bijna zekere doelpunt voorkomen. In minuut 66 en 68 zagen we de volgende 2 aanvallen net naast (schot Paul Holthuizen) en net over (schot Sjaak Egmond) gaan. Een minuut of 10 leefden onze jongens vervolgens weer wat op. Waar Davy eerder nog een kans verprutste schoot hij in de 69e minuut wel heel goed in. Maar Rick Saes kwam met een goede safe om de hoek. Tien minuten later, Yimo Bogaars had inmiddels plaats gemaakt voor Davy, zagen we eindelijk weer eens een schot van Dirk de Koning. Het werd echter onderweg aangeraakt waardoor alleen een corner overbleef.

Bij Acht werd het ook tijd om te wisselen. Matchwinner Yannick Vunge maakte in de 80e minuut plaats voor Bas Bornebroek. Meteen na de wissel kwam Acht er weer gevaarlijk uit en moest Brent van der Heijden volledig gestrekt om een treffer te voorkomen. Weer ietsje later mocht Mees van Veldhoven nog even acte de présence geven ten koste van Nick Wouters. Tot Reuselse aanvallen kwam het echter niet meer. Acht daarentegen had nog drie keer kans op de 3-1. Bij de eerste ging Timo Verhagen te gemakkelijk neer in de 16. Bij de tweede kopte invaller Bas Bornebroek een voorzet van Mathijs Huising vanaf rechts over. En in de 89e minuut ging Timo Verhagen zelf door over rechts en schoot net over de kruising. Lucas Overdevest mocht na 90 minuten nog een minuutje Rob van der Plaat komen vervangen, waarna het laatste fluitsignaal klonk. De nederlaag was een feit.

Waar vorige week het goede voorbeeld van het tweede ’s middags gedupliceerd werd door onze hoofdmacht, lukte dat deze zondag niet. Het verlies van één werd ’s morgens in de 1e klasse B voorafgegaan door de 2e overwinning van het tweede, dat ook dit jaar weer onder de bezielende leiding van Ferry Jansen en Stefan Bogaars staat. In Son en Breugel werd met 2-3 gewonnen van SBC 2. In die klasse staat ons tweede nu samen met Zwaluw VFC 2 en Emplina 2 bovenaan de ranglijst.

Wij zien u graag komende zondag weer op Sportpark Den Hoek. Dat kan al vanaf 10:00 uur als het 3e, 6e en 8e hun wedstrijd spelen. Om 12:00 uur is het dan de beurt aan het 2e die bezoek krijgen van VV Trinitas Oisterwijk 2. En dan om 14:30 uur de strijd tussen Reusel Sport/CoTrans 1 en DBS 1.

Ander nieuws