Reusel Sport/CoTrans

Acht met 3-0 naar huis gestuurd

Uw verslaggever had na het onnodige 2-2 gelijkspel uit bij PSV op 5 februari een keertje geen tijd om tijdig een verslag te schrijven. Daarom nu heel kort nog even. In die wedstrijd kwamen we op een winterkoude Herdgang, waar de Ajax-vrouwen net met een 0-1 overwinning in de bus naar Amsterdam stapten, binnen 25 minuten door goals van Dirk en Jorg op een makkelijke 0-2 voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht deze middag. Waar we voor rust al naar 0-4 hadden kunnen uitlopen verzaakten we dat echter. Sterker nog: vlak voor rust was het Jimmey Granviel die de 1-2 op het bord zette. In de tweede helft konden we helaas geen vuist meer maken en kregen we in de 71e minuut de gelijkmaker om de oren door een prachtgoal van wederom Granviel. Kijkend naar de laatste minuten mochten we zelfs nog enigszins van geluk spreken dat het niet ook nog 3-2 werd. En zo blijven de uitwedstrijden toch telkens weer een lastig karwei deze competitie.Hoe anders is dat in de thuiswedstrijden? Nog geen punt werd er tot nu toe prijsgegeven. Ook de nummer twee van de ranglijst, Acht, die nog maar 1 nederlaag incasseerden tot nu toe, kon afgelopen zondag geen potten breken. Voorafgaand aan de hoofdmatch speelden de JO9-teams van beide clubs een leuke voorwedstrijd. Uitslagen zijn bij die kleinsten niet van belang, dus die noemen we ook niet. Na dat wedstrijdje betraden de beide hoofdmachten om half 3 het veld om aan hun wedstrijd te beginnen. De kou bleef gelukkig weg deze middag. En dat was maar goed ook want de wedstrijd zelf kende geen erg hartverwarmende eerste helft. Onze jongens lieten technisch wel goed voetbal zien. De verdediging stond als een huis. Het middenveld was oppermachtig. Maar tot werkelijk uitgespeelde kansen leidde dat niet, hoe goed de voorhoede ook hun best deed. Verder dan een stuk of 5 corners waar geen gevaar uit kwam, een geblokt schot van dichtbij van Matt van Gompel in de 19e minuut, een schot van zo’n 30 meter van Nick Wouters dat overzeilde op het half uur, en een schot van Dirk de Koning in de 42e minuut dat rechts naast ging, kwamen we niet. Acht, dat twee van haar basisspelers mistte, kon daar amper iets tegenover stellen. Vlak voor rust pas wisten zij tot een aanvalletje te komen, maar gevaarlijk werd dat niet.

Het vuurwerk werd deze zondag bewaard tot de tweede helft. In de eerste 10 minuten daarvan zagen we nog hetzelfde beeld als voor de thee. Maar na de gedwongen wissel van Jorg Dickens die licht geblesseerd plaats moest maken voor Davy Verbaant veranderde dat. Een aanval over rechts in de 55e minuut kwam terecht bij Wout Vosters. Die leverde met zijn gouden linker een prachtig indraaiende voorzet bij de tweede paal af, waar de mee opgekomen Tuur de Laat precies goed timede en de bal fraai terug voor het doel kon koppen. Daar stond Davy klaar om met zijn allereerste balcontact van deze middag meteen voor de 1-0 te zorgen. Een bevrijdende 1-0 zo bleek. Want ondanks dat er goed gevoetbald werd leek er toch ook een constante spanning te bestaan die juist zorgde dat het telkens net niet lukte. Die spanning verdween na de 1-0 stante pede. Het gevoel van spelers en publiek draaide 180 graden; het kon niet meer mis gaan deze middag. En dat bleek uit het vervolg ook.Aanval na aanval volgde en het werd een voor Reuselaanhangers zeer attractieve wedstrijd. Drie minuten na de 1-0 kon Dirk de Koning op rechts opstomen en een gevaarlijke voorzet afleveren. Deze kwam in de 16 terecht bij Mathijs Bel, deze middag verkozen tot Man of the Match. Vrij voor keeper Rick Saes knalde hij met links hard in. Maar Saes kon het schot pareren en tot corner verwerken. Die werd door Mathijs zelf genomen, recht op het hoofd van Tuur de Laat. Zijn kopbal werd net voor de lijn door een Acht-verdediger tegengehouden. Weer 4 minuten later kreeg Wout Vosters een opgelegde kans om de 2-0 aan te tekenen. Keeper Saes stond echter weer op de goede plek. De terug het veld instuitende bal kon door Matt van Gompel nog een vervolg worden gegeven, maar dat lukte toch niet.

In de 64e minuut werd de moegestreden Matt vervangen door Hein Biemans, waarmee het middenveld nog een stukje verder versterkt werd. Er was voor Acht al geen doorkomen aan trouwens maar met Wout, Dirk en Davy was de voorhoede al meer dan goed voorzien. In minuut 70 leek de 2-0 wel zeker te gaan vallen. Vanaf de middenlijn kon Dirk de Koning alleen op weg naar het doel. In plaats van een eenvoudig tikje naar rechts op Wout die zeker zou hebben gescoord ging Dirk voor eigen succes. Zijn ruwe schot was kei en keihard, maar ging ook ver over en naast het doel. Pas in de 78e minuut kon Acht daadwerkelijk een keer in de buurt van Brent van der Heijden komen en kregen ze hun 1e corner. Die leverde niets op. Trainer Tim de Werd deed in de 83e minuut nog een laatste poging om nog iets te forceren door Melvin v.d. Groen te vervangen door Luca van Selm. Die poging werd meteen teniet gedaan want een minuut later viel de 2-0. Goudhaantje Wout Vosters deponeerde met een schitterend schot vanaf de 16 de bal onhoudbaar achter Saes. Daarmee was de strijd definitief gestreden en konden de laatste minuten rustig worden uitgespeeld. In de blessuretijd pikte ook Dirk de Koning nog zijn goaltje mee. Na weer een goede aanval kreeg hij iets links van de goal de bal voor zijn voeten. Met een droge lage schuiver, nu kon hij hem wel laag houden, zette hij de 3-0 eindstand op het bord.

Een zeer verdiende overwinning voor onze jongens. Daar was iedereen het wel over eens. Na het gelijkspel tegen PSV waren we weer naar de vierde plaats gezakt ten koste van RKVVO. Die ploeg moest het zondag echter met 5-3 afleggen tegen Gestel, waardoor wij nu weer terug op 3 staan. En door de overwinning naderden we Acht tot op 4 punten. Komende zondag staat de eerder afgelaste uitwedstrijd tegen Bergeijk op het programma. We moeten terug naar 2016/2017 voor de laatste ontmoetingen met hen. In Bergeijk wonnen we toen net; met 2-3. Dat belooft weer een spannend potje te worden.

Naast het veld gebeurde afgelopen zondag ook nog iets opmerkelijks. Enkele maanden geleden introduceerde supportersclub Aachter d’n droad mascotte Koedy. Omdat er even moest worden afgetast of dat een succes kon worden was Koedy’s eerste pak niet het allermooiste pak dat je je voor een mascotte kunt voorstellen. Maar Koedy zelf vond (en vindt) het keileuk om te doen. En dus werd het tijd om hem eens goed op te pimpen. Er werd een nieuw pak aangeschaft. Een echt koeienpak. Met schitterende kop, geel shirt, zwarte broek mét koeienstaart en geelzwarte schoenen. En afgelopen zondag beleefde de vernieuwde Koedy in dat nieuwe pak, met natuurlijk nummer 12 op de rug, zijn primeur. En met groot succes! Met het nieuwe pak heeft Koedy een heerlijk lieve uitstraling naar kinderen. Die allemaal met hem willen knuffelen en met hem op de foto willen. Koedy als mascotte is daarmee nu een echt heel mooie aanwinst voor de supportsclub en de vereniging.

Ander nieuws