Aáchter d’n droad gaat voor een drukkere kantine

Al vele jaren wordt Reusel Sport/CoTrans gesteund door Supportersvereniging Aáchter d’n droad. Met een groot aantal activiteiten laten zij zich op diverse fronten zien. Kijk maar eens hier. Behalve voor de supporters zet Aáchter d’n droad zich ook in voor de leden van de club. Als de leden het goed hebben en zich fijn voelen bij de club, dan is er automatisch ook meer plezier in het voetbal. En dat is dan ook weer leuker voor de supporters. Een goede bijdrage aan die plezierpijler is een lekker broodje frikandel of kroket. Zeker als dat gratis is en geschonken wordt door Aáchter d’n droad.


We moeten elkaar helpen toch?!” aldus de secretaris van de supportersvereniging Jack van Limpt. De actie die Aáchter d’n droad bedacht heeft kan de club zomaar extra inkomsten opleveren: op donderdagavond na het trainen worden uit een pot twee willekeurige seniorenteams gekozen. In de pot zitten alle seniorenteams inclusief het damesteam. De twee teams vormen dan “de teams van de week”. Bij winst van beide teams op de zondag na de donderdag is er de donderdag die daar op volgt gratis een broodje frikandel of kroket voor iedereen die in de kantine aanwezig is (na het trainen). Niet alleen voor die twee teams, maar voor ALLE teams.


De enthousiaste secretaris legt het piekfijn uit: “Wij willen graag iets doen voor de club. En daarom hopen wij elke week weer dat de twee teams die zijn getrokken winnen. Met als gevolg dat er de donderdag daarna meer mensen gaan trainen en daarna de kantine bezoeken. Een lekker brooike frikandel of kroket gaat er dan altijd wel in toch?! Het uiteindelijke doel is om op de donderdagen meer mensen in de kantine te krijgen. Elk drankje of zakje chips dat zij nuttigen is tenslotte weer een bijdrage in de clubkas.” Inderdaad een klasse actie die we – ondanks het kleine ongezondheidsrandje – van harte toejuichen.

De keerzijde van deze leuke actie is dat de getrokken teams mogelijk niet met de extra druk op het moeten winnen om kunnen gaan. Dat overkwam afgelopen zondag reeds het 6e dat vooraf via hun Instagram-pagina al iets liet doorschemeren:

Nog geen overwinning geboekt dit seizoen. Alsof dat nog niet genoeg druk is… kunnen we ons bij verlies ook niet veilig in de kantine vertonen..😉 @reuselsport #forzarsp6

Ondanks een opbeurende reactie gingen ze met 1-7 ten onder, waardoor het gratis broodje deze week inderdaad niet door kon gaan. Vandaag, 21 oktober, werden weer twee nieuwe teams gekozen. En toeval of niet: het 6e is opnieuw getrokken. Dit keer samen met het 10e. Zondag bepalen die twee of de supportersvereniging volgende week voor de eerste keer moet trakteren!

Aáchter d’n droad bedankt en ga zo door!

De teams die op 17 oktober het broodje konden verdienen.

Ander nieuws