65 and kicking – proficiat Ruud!

Vandaag – 4 november 2021 – hadden we bij Reusel Sport/CoTrans te maken met een zeer bijzondere en nogal unieke situatie: ons oudste nog altijd spelende lid Ruud Vrijsen, was jarig. Dat is niet zo bijzonder. Maar Ruud tikte vandaag de (vroeger voor iedereen) pensioengerechtigde leeftijd van 65 aan! Ja, u leest het goed: vijf-en-zestig! En nog elke zondag staat Ruud op het voetbalveld zijn mannetje. Aan stoppen denkt hij – denken wij – nog altijd niet. We wensen Ruud in elk geval van harte gefeliciteerd en hopen dat hij nog lang van het spelletje kan genieten.

Spijkerhard. Zo mogen we het voetbalspel dat Ruud al die jaren speelde – en nog steeds – wel typeren. Voor niets en niemand deinst hij terug. Technisch gezien niet het allerbeste niveau. Maar wel gewoon een hele goede voetballer met een goed spelinzicht en een neusje voor de goal. De passie en inzet druipt er telkens weer aan alle kanten van af. Elke voetballer die ooit met Ruud in een team heeft gevoetbald, zal beamen dat het een genot was om hem erbij te hebben. Een welhaast onvervangbare kracht van onschatbare waarde was hij vele jaren lang. Dat die inzet ook nogal eens voor de nodige opstootjes zorgde, ach dat nemen we in de feestvreugde nu maar even voor lief.

Op beide foto’s hierboven zien we onder andere Ruud’s soul mate Cees Roest. Beiden groeiden op in de Beukenlaan en hebben zo’n 50 jaar lang nagenoeg altijd in hetzelfde team gestaan. In 2017 nog stonden beiden met een mooi interview in het Eindhovens Dagblad en verhaalden zij over hun belevenissen bij Reusel Sport.

De linker foto is uit het seizoen ’75-’76. De A1 van toen werd kampioen in de Hoofdklasse kring De Kempen na een beslissingswedstrijd in Eersel tegen De Valk A1. Het krantenbericht over dit heuglijke feit vermeldt een toeschouwersaantal van liefst 800! Dat waren nog eens tijden! Ruud werd dat jaar met 65 doelpunten topscoorder. De A1 mocht naar het Brabants Kampioenschap en Ruud mocht een testwedstrijd bij FC Eindhoven gaan spelen.

Ruud nogmaals van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
Bestuur Reusel Sport/CoTrans

Ander nieuws