250 keer Nick Wouters

Nick Wouters is op maandag 20 mei 2024 voorafgaand aan de wedstrijd tegen Heeze gehuldigd voor het feit dat hij maar liefst 250 wedstrijden heeft gespeeld in de selectie! Een mijlpaal die niet voor heel veel spelers is weggelegd. Maar een die wel laat zien hoe goed Nick kan voetballen en hoe hij zich in de loop der jaren gezond en fit heeft gehouden, om dat niveau aan te kunnen blijven houden.Nick maakte op 17e jarige leeftijd de overstap naar de selectie als 2e jaars A-junior. Hierin wisselde hij goede wedstrijden af met wat mindere maar speelde hij enkele jaren vast in het eerste elftal. Enkele jaren later speelde hij zowat een geheel seizoen in het 2e elftal, een heel mooi seizoen waarin Reusel Sport 2 – onder andere door de goals en assists van Nick – promoveerde dat jaar naar de reserve eerste klasse, waar het nu nog steeds actief in is.

Nick speelde tot en met die periode vaak in de voorste linie en mocht zijn kwaliteiten met name aan de rechterflank laten zien en kwam ook weer in beeld bij het 1e elftal. Hij werd toen graag vergeleken met Gaston Pereiro. Qua types ook wel vergelijkbaar. Leuke voetballer, maar wat wisselvallig. Zijn meest constante seizoenen kwamen daarna waarin hij zijn plek ook nooit meer kwijtgeraakt is in het elftal. Die jaren speelde Nick vaker in de as op het middenblok tot onze huidige trainer een ideale rechtsback in Nick zag.

De afgelopen 2 seizoenen speelt hij op die positie en krijgt Reusel Sport zeer weinig goals om de oren. Iets waar Nick zeer zeker een aandeel in heeft. De eerdere vergelijking met Gaston Pereiro is dan ook niet zo passend meer maar je kunt hem nu ook niet echt een pitbull noemen die zijn tegenstander opvreet. Nick speelt op intuïtie en voetbalt makkelijk onder de druk van aanvallers uit. Met Nick op de backpositie wonnen onze jongens in het seizoen 2023/2024 de nacompetitie en promoveerden we voor het eerst in lange tijd weer naar de 2e klasse. Het feest na de finale tegen Nieuwkuijk duurde voor Nick niet al te lang, omdat hij na enkele uurtjes al voor pampes lag op de massagetafel in de kantine. Zo slecht kan hij tegen de drank.

Maar goed, Nick heeft dus zowat iedere positie op het veld gehad en heeft nu de mooie mijlpaal bereikt van 250 wedstrijden. We hopen dat Nick nog vele wedstrijden in ons vaandelelftal actief zal zijn!

Met die woorden ongeveer sprak voorzitter Jos van den Borne de jubilaris toe. Om hem vervolgens nog een mooie bos bloemen en dito bierpakketje aan te bieden. Nick had tot en met vorige week in werkelijkheid 260 wedstrijden gespeeld. Het bestuur had er bewust voor gekozen om Nick’s huldiging te plannen op deze tweede pinksterdag, waarop ook het kunstgrasveld officieel werd geopend en het de afsluitingsdag van het seizoen was voor alle seniorenteams. Helaas kon Nick door een schorsing die zondag niet aan zijn 261e wedstrijd (tegen Heeze) beginnen. Maar die en nog vele anderen komen vanzelf nog. Nogmaals bedankt Nick!

Ander nieuws